Articles - Thumbnails

Този тор за мушкато и сакъзче (N:P:K - 4:5:6) представлява минерален многокомпонентен тор, който е специално предназначен за всички видове пеларгониум. Съставът му е богат на азот в специална форма(в амидна форма), което удължава действието му. Именно поради това не е необходимо да наторявате цветята си прекалено често. Оптималната доза калий в този течен тор за мушкати пък, възбужда растенията и спомага за по-обилния им цъфтеж.

Както знаете, независимо от вида на мушкатото - то винаги се обвързва с красивите бабини прозорци с дантелени пердета. Дори и днес много от този тип цветя красят балкони, както у нас, така и в Европа. Сакъзчето и мушкатото, заедно с индришето са от едно семейство. За техен произход се смята саваната на Южна Африка. Названието пеларгония идва от Гърция, където буквално се превежда като "щъркел".
Ако искате и вие да отгледате красиви цветя от този род, съветваме ви да ги наторявате редовно, по описаният по-горе начин, за да може да им се любувате цяло лято.

Този течен тор с марката Биопон е подходящ за всякакви видове индрише, кралско мушкато, мушкато микс, обикновено мушкато F1, английско мушкато, каскадно сакъзче, мушкато Калиопе, балконско сакъзче, всякакви цветове и формни на сакъз.

Как да употребите правилно вашия тор за мушкато и сакъзче?
Една капачка от тора се разтваря в един или два литра вода. През месеците от пролетта до есента, наторявайте през 7-10 дни. Не е препоръчително да превишавате препоръчаните дози, тъй като това би могло да навреди на растенията ви. От една страна може да ги разболее, а от друга - да спомогне за по-бързото им загиване.  

Важно е да разклатите преди употреба и задължително дръжте далече от деца. В случай, че част от течния тор за пеларгониуми и мушкати бъде погълнат- потърсете незабавно спешна медицинска помощ.С едно наторяване на средно голяма саксия за сакъзче или мушкато, тора действа 7 до 10 дни.1 капачка е достатъчна за 1 - 2 литра вода (една опаковка от 0,5 литра е достатъчна за приготвяне на разтвор за поливане от 50 до 100 литра).