Печат
Категория: Препарати за растенията
Посещения: 346

Състав и действие:Pireco ВБА капсули съдържат растителни екстракти, които се приемат от растението чрез корените и се разпространяват в него.Вкусът и миризмата на растението и почвата се променя, като тази промяна е доловима само за насекомите.Те престават да се хранят и по този начин не нанасят вече щети на растенията.Вкусът и мирисът на растенията, използвани за храна НЕ СЕ променя за хората.

Препоръчва се капсулите да се използват предпазно.Последействието на продукта продължава около 4-6 седмици.След изтичането на този период е необходимо третирането да се повтори.

Дозиране: При саксии - прави се дупка в почвата с дълбочина около 5 см и се поставя капсула.Дупката се напълва с вода и се затваря.За саксия с обем до 5 литра е достатъчна 1 капсула.

При градински растения - прави се малка дупка с дълбочина около 10 см и се поставя капсула.Дупката се напълва с вода и се затваря.Броят на капсулите, необходими за 1 растение зависи от височината му - на всеки 50 см височина е необходима 1 капсула.Например - ако растението е високо 50 см -достатъчна е 1 капсула, ако е високо 100 см - 2 и т.н.

Пръскане - разтварят се 2 капсули в 0.5 л вода и се пръска с пулверизатор.