Articles - Thumbnails

Мини оранжерията е перфектно решение за задния двор или за любителите градинари, които искат да произведат рано своя разсад от семена, но се сблъскват с ниските температури през зимния сезон.

Основно предимство на тази домашна оранжерия мини е, че не заема много място у дома. Тя създава перфектни условия за растежа на разсада чрез добра вентилация и контрол на влажността.

Отглеждането на ранни зеленчуци, билки, подправки или цветя, чувствителни към ниските температури, може да продължи независимо от атмосферните условия и да създаде една ранна реколта за Вас и Вашите близки.

Домашната мини оранжерия за разсад се състои от няколко части. Притежава една голяма купа, в която се отглеждат разсадите. Купата е поставена в/у 4 крачета, които стабилно я държат (оранжерията може да се използва и без монтаж на крачетата, за да добие по-компактна форма).

Отгоре се слага специалния прозрачен капак, който предпазва младите растения от ниски температури, като същевременно е абсолютно прозрачен и доставя така нужната светлина за покълването на семената.

Прозрачния капак е снабден със вентилационни отвори, чрез които създава благоприятен микроклимат в оранжерията мини и предпазва от запарване. Освен това предпазва и от влизане на насекоми и вредители, което от съществено значение.
Винаги използвайте специална чиста почва за разсади в своята мини домашна оранжерия, за да предпазите младите растения от гъбни болести и вредители.