Articles - Thumbnails

  • Лимонът (Citrus limon) е цитрусово, вечнозелено дръвче. Цъфти в бели цветчета с приятен аромат. Може да се отглежда...

  • Април и май са много важни месеци по отношение на грижите за стайни растения , зеленчуковата градина на...

  • Какви са цъфтящите растения през април? Малки растения, декоративни и овощни дървета: пролетта е сезон, пълен...

  • Индекс 1 Обърнете внимание на растенията, които цъфтят през март1.1 Глухарче1.2 Зимна хортензия1.3 Зимен...

Април и май са много важни месеци по отношение на грижите за стайни растения , зеленчуковата градина на терасата , всички останали растения, отглеждани в саксии отвън и градината.

На дърветата , които сте засадени за подобряване на откритите пространства започват да се зареждат с много цветя, които правят листата внимателно сте подрязват още по-декоративен (вие не сте забравили, че имате?) И някои от най-красивите декоративни растения започнат да се подготвят за невероятен цъфтеж.
Не само цветя. Грижата за растенията през април и май също означава да обърнете най-голямо внимание на торенето и поливането . Температурите започват да се покачват и слънчевата светлина, която можете да използвате за любимите си растения, става все по-силна и по-силна. Дойде време да запретнете ръкави и да продължите с почистването на растенията, пренасочването на някои видове и ... много други неща, които да правите у дома и в градината.За растения, отглеждани в апартамента , трябва:

Насърчавайте рециркулацията на въздуха в стаите. Дори ако нагревателите вече са изключени, трябва внимателно да проверите нивото на влажност в къщата и да се погрижите да пропускате свеж въздух.
Изгарянето не означава спиране на поливането. Дори вътрешната температура да е много добра за повечето видове, отглеждани в саксии в апартамента, поливането трябва да продължи. По-рядко и обилно, но непрекъснато. Можете да докоснете горната част на основата и да продължите да я мокрите, когато е много суха на допир.
Обърнете внимание на светлината, филтрирана от прозорците с излагане на пряка слънчева светлина в продължение на много часове на ден. Полезен през най-кратките и най-студените зимни дни, той може да стане вреден за по-деликатните видове през пролетта. Преместете саксиите в по-защитени ъгли на къщата, винаги в много ярка среда.
Можете да присадите растенията, които са заели цялото пространство в саксията, и да преместите по-устойчивите видове навън за приятна „глътка пролетен въздух“. Някои сукуленти могат да бъдат преместени на балкона, като се предпочете частично излагане на сянка.
Ранният летен цъфтеж на много видове орхидеи наближава, така че може да искате да прочетете ръководствата как да оплождате и поливате орхидеите по правилния начин. Още няколко гушки ще ви дадат грандиозен цъфтеж.На балкона
Прекарването на няколко часа на терасата е приятно с меките пролетни температури. Не се отпускайте твърде много. Ти трябва да:

Подредете в саксия, като използвате мек субстрат за цъфтящи растения, всички видове, предназначени да цъфтят в най-горещия сезон. Surfinie, петунии и здравец вече могат да бъдат поставени в този ъгъл, който твърде дълго, през цялата зима и есен, е безцветен.
Открийте растенията, които сте защитили със специални чаршафи през зимата. Ако нощните студове са далечен спомен, продължете безстрашно и започнете да ги поливате по-често, но не прекалявайте.
Почистете многогодишните тревисти растения в кутиите и започнете да засаждате всички растения във вашата вертикална градина на терасата, които при правилната грижа скоро ще ви доставят голямо удовлетворение.
Добавете прясна саксийна почва към растения, които не се нуждаят от презасаждане.В градината
Градината започва да е много цветна и през април трябва да:

Веднага засадете току-що закупените градински дървета , като добре обработвате почвата, за да я направите по-мека и я обогатете със зрял оборски тор или гранулиран тор със забавено освобождаване (много зависи и от вида, така че бъдете внимателни и в случай за съмнения, попитайте също като напишете в коментарите).
Не докосвайте цъфтящите храсти и дървета, докато можете да продължите с подрязването на вече избелелите дървета.
Задължително е добро почистване на декоративните растения, премахване на сухи и повредени части. Вашите цветни лехи трябва да изглеждат спретнати и красиви, както никога досега.
Оплодете всички едногодишни видове, които наближават цъфтежа, като винаги използвате тор за цъфтящи растения.
Интензивното зелено се завръща, за да доминира през април, можете да продължите, ако температурите позволяват, към първото изрязване. След това можете да оплодите цялата трева, която заобикаля красивия ви дом, без да забравяте да се отървете от плевелите. Трудна работа е, но е необходима.