Articles - Thumbnails

Тази висококачествена почва е универсална. Подходяща е за засаждане на семена на саксийни цветя, листнодекоративни и цъфтящи растения. Това е идеален почвен субстрат, който е произведен в Германия и е чудесен избор, ако искате да направите разсад на зеленчуци.

Плодородната почва става за засаждане както на подправки и билки, също и за растения, които планирате да отглеждате на Вашия балкон, тераса или зимна градина. Тази почвена смес не съдържа пестициди, а хранителните вещества, които са от първостепенно значение за развитието на растенията се съдържат в усвояеми за тях форми.

Благодарение на отличната буферност на субстрата, не е необходимо да се съобразявате при поливане със солния състав на водата, която ще ползвате за напояване. Почвата има много добър механичен състав, а хранителните вещества N, P и K (азот, фосфор и калий) се съдържат в балансирано отношение, което осигурява растежа на цветята, засадени в тази качествена универсална почва, без да се налага допълнително торене за първите 3 - 4 месеца.Плодородността на почвата е отлична и Ви помага да спестите от закупуване на течни и гранулирани торове за цъфтящи декоративни растения, саксийни дръвчета и екзотични цветя за първите 4 месеца. Този качествен почвен субстрат е идеален за пресаждане на пораснали растения в по-големи саксии.

Можете да я използвате и като подобрител на Ваша по-стара и не торена, бедна на хранителни вешества почва.

Този качествен универсален почвен субстрат е обогатен с основните хранителни елементи, класифициращи една почва като плодородна. Това уникално съчетание и балансирано отношение го правят перфектен избор за всички дейности по озеленяване - засаждане на декоративни растения, саксийни цветя, ароматни подправки, лековити билки, градински растения, малки дръвчета, подходящи за отглеждане в саксийни условия.

Дори с тази почва можете да правите собствен разсад от зеленчуци като краставици, тиквички, домати, чушки и др. Създайте си малко араматно кътче на балкона с аранжирането  на малка балконска билкова градина, която освен като ароматерапия, може да използвате и за приготвяне на домашен билков чай, след изсушаване на реколтата от мащерка, розмарин и мента или да експериментирате в кухнята използвайки билките като подправки.Ако пък искате свежи подправки за Вашите салати, то засадете в тази универсална почва и в подходяща керамична или пластмасова саксия магданоз, босилек, девесил, копър и се радвайте на винаги здравословна храна, която сте произвели сами. Този качествен универсален почвен субстрат е идеален за засаждане на градински и саксийни цветя, които може да отглеждате у дома или на балкона, двора и градината.

Направете ваше домашно озеленяване - посейте семена от бегония, петуния, мини рози, парички. Иползвайте тази почва за пресаждане на мушкато, сакъзче, драцена, жасмин, астра, мъката на художника, алое, финикова палма, цикас, бенджамин, фикус и други многогодишни цветя. Универсалния почвен субстрат е подходящ за отглеждане на катерливи и увивни цветя, цъфтящи растения.

Ако имате котка и се чудите в каква почва е безопасно да засадите котешка трева, то спокойно може да се доверите на тази екологично чиста почвена смес, която е перфектна за това, а също и за райграс. Не използвайте тази почва за засаждане на растения, които трябва да се отглеждат във водни условия като водна лилия, нимфоидес, водна детелина, хипурис, водна роза и други.