Articles - Thumbnails

Тук ви представяме хубава специализирана почва за отглеждане и присаждане на орхидеи. Подходяща е за присаждане и отглеждане на всички видове и сортове орхидеи. Хубавата почва за орхидеи е изключително балансирана в съдържанието си на хранителни вещества, като те са в добре усвоима за орхидеята форма. Субстрата за орхидея е произведен от качествени естествени материали, без съдържание на пестициди или токсични вещества. Състои се от преработена и обогатена смес от борови кори (мулч), кокосов чипс и органични торове.

Този хубав субстрат за орхидеи е с киселинност pH – 5,5 – 6,5 и е богат на Азот (N), фосфор (P) и калий (K) и микроелементи. Това са сред най-важните хранителни елементи за правилното развитие на цветята. На практика почвата е достатъчна за оптимално отглеждане на орхидеи за минимум 4 месеца.

БЕЗ пестициди, токсични вещества, не съдържа почва, пясък или други видове инертни материали.

Едно от предимствата на субстрата е неговата перфектна буферна способност, което ви позволява да поливате вашите орхидеи с различна по солеви състав вода.

В тази почва се отглежда успешно Платицериум (Еленови рога - Platycerium), всякакви видове епифитни растения (цветя и екзотични видове растения, които се развиват обикновено в/у кора на дървета, мъхове и др.)

Тази хубава почва за орхидеи е подходяща и за отглеждане на растения – литофити. Това са цветя – екзоти, подобни на епифитите, но обикновено се прикрепят към много твърда основа – скали, камъни.Използва се успешно за отглеждане на всички познати видове орхидеи независимо дали се отглеждат в саксии за орхидеи или кашпи на тераси, балкони, в хотели, ресторанти, къщи за гости и др