Articles - Thumbnails

  • Продължавайте да подхранвате и прочиствате балконските цветя. Балконските и градински цветя ще цъфтят до...

  • Грижата в градината не спира, особено през лятото, когато слънцето грее силно. Има няколко неща, на които да...

  • Ароматен, сочен, невероятно вкусен градински домат, узрял под жарките слънчеви лъчи и събрал в себе си вкуса...

  • Цъфтежът на лимон е хипнотизираща гледка. Растението мирише вкусно. След цъфтежа започва да се връзва...

 

Органично подхранване на растенията
За дома
Ако сте запалени градинари и искате да се радвате на здрави и красиви цветя през зимата, наторявайте растенията с органични продукти. Вижте няколко лесни начина за естествено подхранване на растенията.Запазете утайката от кафе и я използвайте като естествена тор за цветята. Разредете я с малко вода и поливайте два пъти месечно с получения разтвор. По този начин наутрализирате киселинността на почвата, предпазвате растението от вредители и го снабдявате със солидно количество минерали, сред които мед, калий и калций.

Използвайте останалите яйчни черупки за естествено подхранване на вашата градина. За целта оставете ги да се изсушат и след това ги стрийте на прах. С него поръсвайте почвата на растенията на 10-15 дни, за да ги заредите с необходимата доза калций. По този начин цветята стават по-здрави, с добре развита коренова система.

Нарежете бананова обелка на кубчета или ивици и ги заровете в почвата на растенията. Хубаво е да са по-близо до корените, но внимавайте да не нараните растението при разрохкването на почвата. Обелките от банани са добър начин за естествено подхранване в градината, защото стимулират растежа на цветята и ги снабдяват с калий.Поливайте по-слабо развитите растения със специален билков разтвор. За целта направете отвара от 1л вода и 20г лайка и след като се охлади, разредете с още вода. Използвайте сместа за подхранване на зелени растения – така запазват лъскавината на листата си.

Дръжте клечка кибрит с главата надолу, заровена в саксията. По този начин зареждате почвата с фосфор и предпазвате растението от вредители.Дръжте клечка кибрит с главата надолу, заровена в саксията. По този начин зареждате почвата с фосфор и предпазвате растението от вредители.Други необичайни практики за естествено наторяване: посипване на почвата с пепел от камината или с талашит от клетка на заек или хамстер, заравяне на клечки за зъби, поръсване на почвата със стар хляб или мюсли, поливане с изветряла бира.