Articles - Thumbnails

За да растят цветята здрави и да ви носят радост с ароматните си цветове, трябва редовно да ги подхранвате. Освен с изкуствените торове и препарати, може да използвате и подръчни материали от кухнята!

Подхранването на растенията им помага да растат здрави, без да се поддават на атаките на вредителите, и насърчава цъфтежа. Ето и някои идеи за естествено подхранване на цветята у дома.

Веднъж на три месеца смесвайте горния слой от почвата с натрошени яйчни черупки, за да зареждате растенията с калций.

Един до два пъти в месеца може да поливате стайните растения с разтвор от мляко и вода в съотношение 1:3. По този начин "награждавате" цветята със солидна доза важни микроелементи.

На две седмици може да обогатявате почвата и с утайката от сутрешното ви кафе, която върши чудесна работа като тор за цветята. Подобен ефект имат и остатъчната пепел от дървени въглища.

Ако пък ви е останала вода, в която сте варили ориз, не бързайте да я изхвърляте в мивката, защото тя също ще ви е от полза в градината. Съдържанието на скорбяла в ориза има положително влияние върху растенията.

И накрая периодично смесвайте състава на използваните чаени торбички с пръстта, за да не се оплакват цветята ви от мушици.