Articles - Thumbnails

Градински център и разсадник Незабравка

Градинският център се намира във Варна и е разположен на тихо и спокойно място, потънало в зеленина, гористи хълмове от една страна и синевата на морето отпред.

Над 150 сорта овошки и плодни храсти

ЯБЪЛКИ КРУШИ ОРЕХИ ЛОЗИ

 

Лицензиран овощен разсадник Монтана е специализиран в производството и развитието на овощни дървета, собствен маточник за подложки, маточна градина за калеми и семенилище за различни сортове овошки и плодни храсти.Богат асортимент
Разсадник Монтана предлага над 50 сорта овошки - ябълки, круши, дюли, мушмули, череши, вишни, кайсии, праскови, сливи, лешник, бадем, орех, кестен, лози и плодни храсти - малини, къпини, касис, арония, ягоди.

Отлично качество
Произведеният овощен посадъчен материал е с гарантирано високо качество, отговарящо на всички изисквания на европейския стандарт. Разсадника развива своята дейност като увеличава площта си и разработва нови сортове.

Декоративен разсадник "Зелена пролет" е малка семейна фирма, създадена през 1989 год. от специалисти-възпитаници на Лесотехническия университет. От традиционното за повечето разсадници от това време производство на цъфтящи и вечнозелени храсти и дървета, ние се специализирахме в производството на разнообразна перенна тревиста растителност. На езика на неспециалиста това означава всякакви градински зимоустойчиви и многогодишни цветя. В нашия разсадник можете да намерите не само много от цветята, отглеждани традиционно в българските дворове още през Възраждането, но и много от това, което се отглежда в един съвременен европейски разсадник за градински цветя. Разсадникът е разположен на 8 дка площ, в близост до София. Имаме богата колекция от студоустойчиви сукулентни растения, цветя за алпинеуми и скални кътове, от все по-налагащите се в екстериорното озеленяване декоративни треви, почвопокривни, водни и крайбрежни растения, билки и подправки. Не на последно място се стремим да представим на любители и колекционери някои от най-красивите растения от дивата флора на България, която е твърде богата и заслужава да намери място в българските градини, както отдавна го е намерила в европейските градини и градините по света. Винаги можете да разчитате на споделените ни знания и професионален опит в създаването на вашите градини, отглеждането и грижите за цветята.

Създайте уютна атмосфера и аранжирайте кокетно дома си с атрактивни и ароматни растения. Ние с радост ще Ви помогнем да превърнете всяко помещение в зелено райско кътче. Като един от българските лидери по производство на цветя и подправки, ние Ви предоставяме, освен изключително качество, едни от най-конкурентните цени на пазара.
Можете да разчитате на впечатляващо изобилие от красиви и свежи цветя, тъй като работим със световни производители на семена и посадъчен материал. Дори след като пренесете цветята вкъщи, те няма да изгубят първоначалната си жизненост, а ще изглеждат все така обаятелно.
Растенията могат да бъдат както декоративен детайл, така и кулинарни помощници, с които да усвоите изкуството на ароматната храна. Ето защо непрекъснато разширяваме асортимента си и до вас вече достигат уханията на розмарина, босилека, лавандулата, ригана, мащерката, маточината и др.Нашата селекция от традиционни аромати е допълнена от екзотиката на майораната, салвията и ментата с мирис на ягода, ананас и дори шоколад. Познавайки тайните на успешното производство на цветя и подправки, ние се стараем да внесем магията на растенията и във Вашия дом. Ще превърнем кухнята в любимата стая, а готвенето – в най-релаксиращото занимание