Articles - Thumbnails

Африка

Това растение рядко липсва в цветарниците на онези, които обичат сукулентите. Многогодишното тревисто растение се разделя на два подвида (Avonia и Telephiastrum), които се различават по външния си вид, по грижите, които се полагат за тях, и по начина на размножаване.

Авония

Място:
Тези растения са чувствителни, но през лятото могат да се оставят на слънце. През зимата се нуждаят от температура около 14°С.

Отглеждане и грижи:
Държат се винаги леко влажни и растат в песъкливо—глинеста почва. 

Размножаване:
Извършва се изключително със семена. Семето се образува в цветовете дори ако не се отворятМясто:
Растенията от този вид имат странични листа с власинки, които растат между дебелите листа от стъблото. Растенията от този вид не са толкова чувствителни. Обичат място, огрявано от слънцето, и много чист въздух, както и приятна топлина през лятото. Зимуват при 10°С, но нямат нищо против и по-топли места.

Отглеждане и грижи:
По правило се нуждаят от повече вода в сравнение с авонията. Изсъхването на корена трябва да се избягва. За пресаждане се използва градинска пръст, смесена с пясък. 

Размножаване:
Най-просто е размножаването с коренови резници. След като мястото на разреза изсъхне, можете да ги засадите в леко влажен пясъчен субстрат. За вкореняването е необходима температура на почвата около 18°С.

Съвет:
Анакампсеросът се развива най-добре в пропусклива, песъклива почва.