Articles - Thumbnails

Цветята за градината са основният акцент на някои от най-красивите паркове в света.  Пъстроцветните килими от трицветна теменуга , лалета, бегония и петуния са култивирани с много любов, но и с много труд. Защото грижите по отглеждането им се подчиняват на строги закони, а аранжирането им по цветове и разновидности може да бъде сравнено с изкуство.Ето защо, когато решите да превърнете и своя двор в ботаническа градина, трябва да се съобразите с индивидуалните особености на всеки растителен вид. И да засадите цветята така, че накъдето и да се обърнете, да виждате тяхната неподправена красота. 

Тайни за успешно отглеждане на цветя за градината   

Дори да не сте запалени градинари се досещате, че отглеждането на цветя за градината е доста по-коварно от грижите за стайните растения в дома ви. Най-малкото, защото цветята за градината са изложени на постоянни климатични промени, на дъжд и жарко слънце, на условията в откритото пространство на двора. 

За да си спестите тревогите, още при засаждането на избраните цветя за градината, се съобразете с изискванията им за светлина и влага. Ако сте решили в една леха да засадите няколко вида цветя за градината, групирайте ги по сходство в нуждите им и в зависимост от височната, която достигат. Това ще рече, че ако лехата има централно място, в центъра й трябва да се намират най-високите екземпляри, а в периферията – по-ниските. Ако пък сте избрали някоя по-крайна позициш, при която лехата се вижда само фронтално, засадете от най-високите отзад и постепенно преминавайте към най-ниските.