Articles - Thumbnails

Зимната почивката на лимоните е необходима за плододаването. През зимата лимоните се отглеждат в хладни светли помещения. Добре е температурата да не по-висока от 8°С и вашето лимонено дръвче да се полива рядко. Ако въздухът на помещението е сух, нужно е и оросяване, за да не окапят листата на лимона. Също така допълнителна светлина от поставена до него лампа, ще се отрази добре на лимона.

Също така през зимния период подхранването на лимона се ограничава. Тор се слага само под формата на воден разтвор, който съдържа 5 г суперфосфат от калиева селитра на 1 л вода.

Ако имате възможност, почистете цялото растение с мек парцал и сапунена вода. Обтрийте внимателно горната и долната повърхност на листата. Пожълтяването на листата говори за дефицит на хранителни елементи. Цитрусовите растения най-често страдат от липсата на желязо. Потърсете специален тор с микро и макроелементи. Прилагайте този вид подхранване, ако вашето растение е на светло и топло през зимата. Ако лимонът зимува на студено, изчакайте пролетта. Тогава пресадете, изчакайте около месец и тогава започнете да подхранвате.

Зимни грижи за домашния лимон.

Ако има малки петънца, които се виждат по цялата листна петура на лимона, трябва да кажем, че има много възможности. Най-лошият сценарии е да си отглеждате и други инсекти със смучещ тип устен апарат. В процеса на храненето си те всмукват и малки хлорофилни зрънца, откъдето се появяват и точиците. Нашият съвет е, ако пръскате с химичен препарат, да го направите преди да внесете лимона в дома си. Също така добра идея е и превантивно пръскане с фунгицид.