Articles - Thumbnails

  • Продължавайте да подхранвате и прочиствате балконските цветя. Балконските и градински цветя ще цъфтят до...

  • Грижата в градината не спира, особено през лятото, когато слънцето грее силно. Има няколко неща, на които да...

  • Ароматен, сочен, невероятно вкусен градински домат, узрял под жарките слънчеви лъчи и събрал в себе си вкуса...

  • Цъфтежът на лимон е хипнотизираща гледка. Растението мирише вкусно. След цъфтежа започва да се връзва...

Искате ли натурален портокалов сок? Идеята да можете да приберете собствените си портокали, без да се налага да ходите до супермаркета, е много примамлива, нали? Така че, насърчавам ви да отглеждате портокалово дърво в саксия. Не е много сложно. Всъщност, това е едно от овощните дървета, което се адаптира най-добре, тъй като размерът му за възрастни е по-малък от този на други овощни дървета и корените му не се нуждаят от толкова много място.

Ако не знаете как да го направите, не се притеснявайте. К

Общи данни за портокаловото дърво
Портокалово дърво това е плодно дърво, широко отглеждано във всички райони с топъл умерен климат по света. С височина, която рядко надвишава 6 метра и която можете също да намалите, ако желаете в края на зимата, за да ви улесни при събирането на плодовете, като е много интересно растение, което да имате на вътрешни дворове или тераси. Естествено, можете да намерите екземпляри, които могат да достигнат максимална височина от 10 метра, въпреки че е доста трудно.

Видовете, които характеризират това растение, са известни като Citrus sinensis. Произходът на този вид води началото си от Китай и Индонезия и в момента, както знаете, той може да се култивира навсякъде по света, стига да има необходимите условия за това.
Кога е препоръчително да се засаждат портокалови дървета?
Не можете да засадите портокалово дърво, когато ви се иска. Има точно определено време, когато трябва да го направите и това е, когато дъждовете са на върха си, това с цел да предложи на семената влажна среда, благоприятна за тяхното развитие.

Сега, ако не знаете кога е това време, вие го знаете най-доброто време за засаждане на портокалови дървета е през пролетта. Имайте предвид, че те са растения, които не поддържат твърде много топлина, затова е най-добре да ги имате на места, където температурата е под 32 ° C.
Къде можете да засадите портокалови дървета?
Да, земята трябва да има определени характеристики за да може да се развие. Сред тях са:

Почвата или субстратът трябва да имат рН между 6 и 6.5
Характеристиките на субстратът трябва да бъде или глинест, или песъчлив. Това с цел улесняване на корените, така че те да могат да се движат в своето развитие.
В случай, че земята, която ще се използва, не отговаря на гореспоменатите изисквания, трябва да знаете, че това не е необходимо или задължително, тъй като портокаловото дърво има възможност да се адаптира без проблем към почвите, в които липсват хранителни вещества.
Трябва да предпазите портокаловото дърво от вятъра и силните въздушни течения. Ето защо е жизнеспособно и изгодно да има портокалови дървета в саксии, тъй като улеснява преместването им от едно място на друго, за да ги защити.
Поставете растението на светло място, въпреки че препоръчваме да го поставите на място, където растението може да получава поне два или три часа пряка слънчева светлина на ден.
Как да подготвим земята за отглеждане на портокалови дървета?
Въпреки че е вярно, че не е задължително да се спазват всички гореспоменати изисквания, полезно е за растението в бъдеще, ако подготвите почвата правилно. И за да постигнете това, просто трябва да го наторите и да използвате домашен компост.

Всъщност тази последна форма е най-използваната, тъй като осигурява на почвата необходимите хранителни вещества, които този и всеки друг вид растение Той също така изисква за своето развитие да ви позволят да спестите пари.

Като допълнителна информация в този момент потърсете начин да проверете киселинността на земята, където ще засадите портокаловото дърво о ел компост че сте подготвили. Не забравяйте, че рН трябва да бъде между 6 и 6.5, в противен случай растението няма да се развие правилно.

Грижа за растенията
За да се погрижите за него, просто трябва да вземете предвид следното:

Място
След като донесем портокалово дърво у дома, Първото нещо, което трябва да направим, е да намерим място за него, където да може да получи слънчева светлина директно. Това ще гарантира, че растежът и развитието на растението са оптимални.

напояване
Поливането ще трябва да бъде често, особено през летните месеци. Честотата ще бъде както следва: 3 пъти седмично при горещо време и през 4-5 дни през останалата част от годината.

Сега, когато ще използвате напояване през лятото, опитайте се да осигурите достатъчно вода, за да може почвата да бъде равномерно навлажнена. Това не означава, че трябва да поливате растението до степен да създадете локва.

Преовлажняването е опасно за портокаловото дърво и всеки от съществуващите видове портокалови дървета. Причината за това е, защото може много лесно да изгние растението, освен че позволява на вредните микроорганизми да нахлуят в растението и да го повредят до степен да го убият.

Подайте
Грижата за портокаловото дърво е лесна
Като растение, чиито плодове са за консумация от човека, препоръчително е да се тори с естествен течен тор, като гуано.

трансплантация
Преместете оранжевото си дърво в малко по-голяма саксия през пролетта, след като рискът от измръзване отмине. Използвайте за това субстрат, който има добър дренаж и малко естествен компост, като 60% черен торф или мулч (за продажба тук) + 30% перлит и 10% червейни отливки (за продажба тук).

резитбата
За да се поддържа саксийно плодно дърво, резитбата е една от най-важните задачи, така че можем в края на зимата, преди да възобнови растежа си.

Когато отидете да режете, премахнете онези клони, които изглеждат слаби, болни и се пресичат помежду си. Също така е удобно да отрежете останалите, особено тези, които са нараснали твърде много.

Чума и болести
Сред вредителите и болестите, с които портокаловото дърво може да се зарази, са:

Болести
Можете да получите болестта, известна като Антракноза. Това може да се забележи на растението, когато листата, цветята и плодовете на портокаловото дърво придобиват вид, сякаш са изгнили.

La дъвка Също така е друга болест, с която портокаловото дърво може да се свие. Когато портокаловото дърво има дъвка, растението започва да отделя белезникаво вещество, което се вижда главно в основата и в горните части на портокаловото дърво.

Вие вредители
Лос листни въшки те имат доста голямо предпочитание към плодовете на портокаловото дърво. Когато засягат растението, портокаловото дърво започва да отделя излишен сок. Това е голям проблем, тъй като сокът е като веществото, което дава сила на растението и предотвратява извиването на листата.

El Калифорнийска червена въшка това също влияе до точката, в която плодът започва да пожълтява в черупката си, до степен, че да накара да падне, преди да достигне пълна зрялост.

С цялата тази информация, която сме предоставили, вие сте готови да засадите портокалови дървета не само в саксия, но и във всяка част от градината, която имате в дома си.

Не забравяйте да подхранвате добре почвата на растението и да внимавате да не поливате много, когато е ваш ред. Нещо повече, ако искате плодовете ви да имат добър вкус в бъдеще, използвайте добра почва с подходящо ниво на рН и необходимите хранителни вещества.