Articles - Thumbnails

Орхидеята не цъфти?Има няколко причини за това.
Стъблото на орхидеята трябва да се отреже веднага след като прецъфти.Осигурете и достатътчно хранителни вещества,за да поддържате цъфтежа и.Основното хранително вещество е фосфорът.Можете да си приготвите домашна бананова отвара.Сухият въздух никак не е от полза за растенията.За 4дни и 5нощи преместете растението на място ,където нощната температура не пада под12градуса .Идеалната температура е 12-18градуса.Температурата на въздуха никога на трябва да пада под10градуса,защото тогава орхидеята може да не цъфне повече.също важет фактор е мястото ,където орхидеята е обичайно трябва да няма вятър и въздухът да не е твърде студен.След този период я върнете  и започнете да я посхранвате .
Добавете 1ч.л.захар към водата и оставете орихдеята да кисне 1час.
Поставете я на светло ,но хладно място ,докато образува пъпки.Също можете да я поставите в стая с температура 15градусапрез ноща и на светло място през деня.
Достатъчно е да поставите орхидеята също в тъмна стая за няколко дни,през това време не я поливайте ,а вместо това добавете 2-3кубчета лед,след което отново я върнете на обичайното и място.и ще видити в рамките до 2-3седмици новите пъпки.
Домашна тор за орхидеите
Оризова отвара
накиснете 50г ориз в 0,500мл вода за 24 часа ,след което прецедете и поливайте с тази оризова вода веднъж на 15-20дни.
Дръжет оризовата вода в хладилника,но не поливайте със студена отвара
Бананов чай
Оставете бананова кора да изсъхне на слънце или на радиатора,след това я смелете на прах,залейте 1ч.л с 200мл вряла вода и оставете да се охлади и полейте растението.
Бананова кора на прах
Нарежете кората и я опсатвете във фурната в тава покрита с хартия за печене.Когато изсъхне ,оставете да се охлади и от време на време добавете от праха към саксията .
Бананова настойка
Залейте корите от 2банана с 2л.вода .Оставете да престои 2дни и получената течност разрезете 1:1 .Кората съживява листата .Вземете кора от банан и избършете листата на орхидеята -придобиват блясък и абсорбират полезни вещества.
Подхранвайте орхидеята през вегетационния период ,когато пуска нови клиста и издънки.Подхранвайте също и по време на цъфтежа веднъж месечно.По този начин ще се радвате на добре гледани орхидеи през цялата година .