Articles - Thumbnails

Какви са цъфтящите растения през април? Малки растения, декоративни и овощни дървета: пролетта е сезон, пълен с цветове. Ароматен сезон. Фантастично. Нека да разберем кои са най-красивите растения, за да растат в саксии или в градината, които стават красиви през април.Има много растения, които стават по-красиви под първите лъчи на по-малко срамежливо слънце. Те са заредени с ярко оцветени цветя, висящи или събрани в дълги съцветия.Има много растения, които стават по-красиви под първите лъчи на по-малко срамежливо слънце. Те са заредени с ярко оцветени цветя, висящи или събрани в дълги съцветия.

Глициния
Перфектно растение за катерене за перголи. Силни и красиви през топлите сезони. Той е в състояние да се изкачи навсякъде и точно през пролетта е натоварен с много лилави цветя, събрани в големи гроздовидни съцветия, които предшестват развитието на малки зелени листа. Като обикновен катерач за покриване на голяма стена или като специално покритие за пергола, което да се използва като засенчено място през лятото: изключително растение.

Камелия
Много сортове с розови, бели или червени цветя, дори много ароматни. Камелия е растение, което цъфти в последните дни на март и което през цялата пролет очарова със своите елегантно оформени цветя и нежни нюанси на цвета. Големи цветя, които растат сред зеленина. Може да се отглежда както в саксии, така и в земята, за да се създадат ефектни цветни лехи или да се превърне всеки балкон в малка окачена градина.

Азалия
Цветя, цветя и още цветя. Цъфтежът на Азалия, дори когато се отглежда в саксии, е наистина впечатляващ. Зареден е с много ярко оцветени цветя (розово, червено, с нюанси на бяло, пурпурно и така нататък в прекрасна хроматична скала), но се нуждае от често поливане през най-горещите месеци на годината. Това е доста лесно растение за отглеждане и може да достави огромно удовлетворение.

черешово дърво
Какво цъфти през април? Не казвайте, че никога не сте виждали черешов цвят между края на март и началото на април. Невъзможно е да не забележите такова елегантно градинско декоративно дърво . Разхождайки се из провинциалните алеи, ще попаднете на много големи екземпляри, заредени с луд брой малки бели цветя с нюанси, склонни към розово. Не само в провинцията: дори и в най-малките градини на центъра на града е възможно да се любувате на черешови дървета, които правят всичко на открито по-елегантно. В Япония черешовият цвят е истински празник. Древна традиция, че на Ханами (буквално „възхищавам се на цветя“) е започнала преди около 1300 години.

Бадемово дърво
Сред градинските дървета това е най-голямото разпространение. Той лесно се адаптира към климатичните условия на меките климатични райони на нашия полуостров и очарова всички със своя откровен цъфтеж. Нежните бадемови цветове, които могат да имат и светлорозови нюанси, обявяват настъпването на сезона, най-очакван от всички любители на градинарството (и не само), превръщайки зеленината в голям облак, който ви кара да мечтаете със своята несравнима елегантност. В Сицилия има много събития, започващи от края на март, в които се появява Бадемът в разцвет.Глог
Може да се отглежда като храст или дърво и сред многото му тръни се развиват бели цветя.

Глог може да се отглежда във всяка област на страната ни, както в полусенчести позиции, така и като се възползва от пълното излагане на слънце. Той е сред растенията, които лесно се отглеждат и обичат да носят по-цветни дрехи. Белите цветя са последвани от производството на червени плодове, друга особеност, която играе в полза на декоративен аспект с голяма стойност.

Магнолия
Знаете ли, че магнолията може да се отглежда и в големи саксии? Така че, ако досега не сте избрали това прекрасно растение, защото нямате много голяма открита площ, променете курса. Настройте навигатора до най-близкия градински център и хукнете да купувате един от най-красивите видове и сортове магнолия. През пролетта е зареден с много цветя с нежни форми и в розови, бели, лилави или повече нюанси, които се смесват заедно за очарователен резултат. Не е трудно да се отглежда, но трябва да се полагат допълнителни грижи относно поливането.

Розов
Как да устоим на роза? Невъзможен. Ъгъл в градината трябва да бъде запазен за рози. Това е правило и като такова трябва да се спазва. Шега е, но отглеждането на най-красивите сортове рози, които цъфтят през пролетта, е едно от нещата, които ентусиастът на цветя трябва да направи. Отглеждането им като декоративни растения не е сложно: елиминирайте изсъхналите цветя и сухите листа, поливайте ги често (отцеждащ субстрат) и ги наторявайте със специфични продукти за цъфтящи растения. Не е нужно много.

Иглика
Снегът си отива и ... добре дошли иглики! Започвайки от края на зимата и през първата част на пролетта, игликите започват да запълват всяка тревна площ с цвят . Повечето видове и сортове, които се гордеят с по-голяма дифузия като декоративни растения, са доста селски и могат да се отглеждат както в градината, така и в малки контейнери, които да се поставят на балкони и тераси. Игликите не растат много високи и ярко оцветени цветя се открояват сред наситено зелената зеленина. Не забравяйте, че те предпочитат частично излагане на сенки.Форзития (Форзития)
Цветът на слънцето. Цветята на Forsythia имат цвета на слънцето, обявявайки края на студения сезон по възможно най-добрия начин. Това е растение, което може да се отглежда и в саксии в доста лек субстрат, съставен от пръст, торф и пясък на равни части, за да се избегне опасен застой. Половин сянка? Нееееееееееееееееееене! - Форзития обича топлите прегръдки на слънцето.

Панси
През пролетта се извършва вторият цъфтеж на някои видове и сортове теменужки. Те могат да се отглеждат като едногодишни или двугодишни растения във всички италиански региони. Компактни по размер, огромни по красота. Има много сортове, които развиват двуцветни цветя или с нюанси, които трудно могат да се възхищават на други декоративни растения.

Анемона
Цъфтят непрекъснато от ранната пролет до лятото. Има и видове, които цъфтят в края на лятото. Нежни цветя с красиви цветове (или бели) и които могат да бъдат двойни или прости. За отглеждането в саксии се препоръчва използването на лека почва, богата на органични вещества.Лале
Цветя, които съдържат истинската същност на пролетта. През есента малките семена могат да бъдат засадени, така че в началото на пролетта и през месец май да се възхищавате на необикновен цъфтеж. Изберете място, което е слънчево и защитено от вятъра.

Дейзи
Просто и изискано. Цвете, което може да направи всяка трева красива , особено когато е оставена свободна да расте извън контрол. Разпръснати тук-там в средата на зелен килим: страхотно. Те имат обширен период на цъфтеж от април до септември. Също така ги отглеждайте в тави заедно с други малки декоративни цъфтящи растения, за да създадете най-малкото сензационни композиции.

Араби
Arabis caucasica е вечнозелена многогодишна билка, която се използва широко като постелно растение. Образува плътни килими, които достигат 20-30 см височина и по време на цъфтежа, от март до май, е натоварен с много бели или розови цветя. Това е растение с висока декоративна стойност, дори през зимата, благодарение на красива зеленина.

Праскова
"Розови цветя, прасковени цветове" ...

Пролетта е и сезонът на цъфтеж за много овошки. Прасковеното дърво отваря хорото, което с нежното розово на цветята и аромата на плодове може да подобри всяка градина по изключителен начин. Предпочита мек климат и не изисква специално внимание. Цветовете на прасковата могат да бъдат единични или по двойки.

Декоративно ябълково дърво
Бели цветя, които украсяват това дърво, което може да се отглежда и в малки градини. Изненадващо е и след периода на цъфтеж: през есента листата променят цвета си.