Articles - Thumbnails

Индекс

1 Обърнете внимание на растенията, които цъфтят през март
1.1 Глухарче
1.2 Зимна хортензия
1.3 Зимен жасмин
1.4 здравец
1.5 Морозник
1.6 Пиерис
2 Растения, които могат да се засяват през март
2.1 Зеленчуци
2.2 Ароматни и терапевтични растения
2.3 Цветя
3 Как да се грижим за растенията през март
3.1 Външни растения, дървета и храсти
3.2 трева
3.3 напояване
3.4 синя слива
4 Мартски поговорки
Обърнете внимание на растенията, които цъфтят през март
Глухарче
Глухарче цъфти през март
Може да се намери в равнините, пасищата и градините и цветята, които има, са жълтиосвен факта, че това цвете може да се разпознае по пухчестите сфери, които обикновено духаме когато дойде пролетта. Въпреки че понякога се смята, че това е плевел, в действителност това растение има множество лечебни свойства.

Зимна хортензия
Това е растение, което идва от Монголия и Сибир; може да издържи на много ниски температури, листата му обикновено са по-големи от цветята, които имат розов цвят и доста приятна миризма. Възможно е да ги разпознаете в централни клъстери, като в допълнение идеален както за саксии, така и за градини.

 


Зимен жасмин
Това растение издържа доста добре на студеното време и също така студовете, в допълнение цветята му обикновено растат през това време, т.е. в края на зимата.

Жасмин не е по същество ароматен, въпреки че цветята имат много весел жълт тон. По същия начин това растение се характеризира с това, че сте алпинистОсвен това, ако се постави точно под слънчевата светлина, е възможно да се получи много по-обилен цъфтеж.

здравец
здравец и месец март
Мушкатото е част от пеларгония, от която има около двеста и петдесет различни вида.

 


Той е идеален както за тераси, така и за градини, обикновено се намират в полусенчеста зона, но можете да го имате и в саксия във вашия дом. Това растение не е необходимо да се полива много честоИзисква само известна защита срещу силен студ, тъй като не издържа много добре на замръзване. Цветовете му са с различни цветове, всеки от тях с много ярки тонове и са групирани в малки клъстери по върховете на стъблата с по-голяма височина.

Морозник
Това е растение, което също често се нарича "Роза от Великия пост".

Доста е известен като декоративно растениеТова се дължи на ранния му цъфтеж в допълнение към голямата му устойчивост на замръзване. Има около 15 вида морозник и всеки от тях се оказва доста токсичен и нещо много любопитно, което трябва да подчертаем, е, че през Средновековието тези растения са били използвани за отравяне на върховете на стрелите.

Пиерис
Това е жанр, в който се срещат приблизително 30 вида храстовидни, няколко от тях се отглеждат широко поради голямата си декоративна стойност.

Това растение обикновено е много ценено поради своята красота, както заради листата си, които Те имат ярко червеникав цвят, както за красивите си гроздове цветя които имат формата на малка камбана, които имат цветове като кремаво и розово, по същия начин, обикновено се цени заради плодовете му които остават прикрепени към растението през зимата. И неговият невероятен цъфтеж може да се види през този месец.

Растения, които могат да се засяват през март
Растения за засяване през март
Независимо дали е в градина директно на земята, на тераса, в саксии, маси за отглеждане и т.н., всеки тип пространство е подходящо за постигане на сеитба. цветя, зеленчуци и ароматни растения.

Просто трябва да бъдете търпеливи и да изчакате известно време, в допълнение към желанието да го направите и някои от растенията, които могат да бъдат засети този месец, са:

Зеленчуци
зеленчуци
Март е чудесен месец за отглеждане на тиквички, пъпеши, патладжани, аспержи, целина, домати, артишок, тиква, грах, пореч, сладка царевица, чушки, слънчоглед, кисели краставички и дини. Трябва да имате предвид това ще трябва да защитите растенията, които са в студени зони, главно през нощите, когато температурите падат най-много.

Ароматни и терапевтични растения
Ароматни и терапевтични растения
Няколко от ароматни и лечебни растения които могат да се засяват през март са жълт кантарион, артемида, кориандър, естрагон, див лук, кимион, лайка, босилек, кресон, розмарин, чубрица и рута.

Тези растения могат да се използват за приготвяне на яхнии и печени, както и някои видове чай, за обличане на определени ястия, както и за парфюмиране и защита на дрехите.

Цветя
разнообразие от цветя, които могат да бъдат засадени
Има голямо разнообразие от цветя, които могат да бъдат засадени като карамфили, маргаритки, кактуси, колумбин, елша, амарант, цвете цвете, декоративен памук, персийски паяк, георгини и др.

Как да се грижим за растенията през март
там различни начини за грижа за растенията, които независимо от сезона не могат да бъдат оставени настрана.

Един пример е почистване на вашите растенияТъй като е необходимо да измиете листата му много внимателно, за да се отървете от прах и мръсотия. По същия начин трябва да се увеличи честотата на напояване и внасяне на торове. По същия начин и през този месец, трябва да бъдете много внимателни със слънчевата светлина, тъй като ако вашите растения са постоянно изложени на това, те могат да растат извън баланса. И малко по малко трябва да правите онези външни растения, които сте държали в дома си през зимата, за да се аклиматизирате до температурата на този месец.

Външни растения, дървета и храсти
Трябва да кандидатствате Компостирайте розовите храсти веднага след като са били подрязани; По същия начин можете да отделите листата на най-оживените растения, за да ги размножите.

трева
За да се грижите за вашите растения, важно е да помните тревата във вашата градина. Защото, когато температурите се повишат, е напълно вероятно количество лоши билки които се появяват на тревата и които е изключително важно да премахнете.

напояване
Трябва да започнете притеснявайте се малко повече за честотата на напояване, главно в растенията, които започват да се появяват и също така се препоръчва да добавяте течен тор във водата за напояване. Ако искате да предотвратите появата на тези досадни гъби които произхождат от влажността през нощта, тогава трябва да поливате растенията през деня, за предпочитане сутрин.

синя слива
Когато зимата свършва подходящо е да подрязвате градината си няколко пъти; Имайте предвид, че преди края на месеца трябва да сте приключили с резитбата на розовите храсти, храсти, овощни дървета, дървета и т.н.

Мартски поговорки
поговорки от месец март
През март тревата расте, дори ако я ударят с чук. (Имат предвид, че пролетта идва през март, което кара културите и пасищата да процъфтяват.)
През март ранната жега е за здрави полета.
През март, всички полета цъфтят.
През март бадемовите дървета цъфтят и младите мъже са влюбени.
Вашето скъпо лозе, влизането в март е обработено
Мартенското слънце за полето удря чука.
През март, ако отрежете трън, ще ви се родят четирима; а през април, ако отрежете четири, ще има хиляда родени
Март, походи: въздух, студ и градушки
Ветровитият март и дъждовният април разкриват май цветен и красив.
Ако март не е отминал, не говорете лошо за вашата сеитба.
През май ще има толкова студове, колкото през март имаше мъгли.
Март, който започва знойно, скоро се превръща в градушка.
Той каза на мартенския ечемик: „Като те хвана, те вдигам“.
Излиза март и влиза април, малки облаци плачат и малки полета се смеят.
Това, че ме посявате през март, че ме посявате през април, няма да изляза до май.