Articles - Thumbnails

Бананът е декоративно растение с големи листа. Родината е Африка. Той създава тропическа атмосфера в къщата. Расте бързо и на втората година може да даде плодове.

Начин на отглеждане: Идеално място за отглеждане на Банана е това с много светлина, защитено от вятър, като през лятото може да го изнесете  на балкона или в градината. Развива се добре при температура 25 – 30 градуса , а през зимата температурата не трябва да е по-ниска от 12 градуса. Необходима е и висока влажност на въздуха.

Светлина: Растението е светлолюбиво.

Поливане: През лятото го поливайте много – сутрин рано или вечер след залез, а през зимата – ограничете поливането, но почвата не трябва да засъхва. Не пръскайте с вода листата на Банана , защото може да ги изгорите, особено ако растението е навън и има директно слънце огряване.

Пресаждане: Размножаването е чрез семена. Поставете ги на дълбочина до 2.5 см в съд с влажна и наторена почва на топло и слънчево място. Времето за поникване може да е за няколко месеца. Пресаждането е чрез грудки, като разстоянието между тях да е голямо – 8 до 10 см, а почвата влажна.