Articles - Thumbnails

 

Растенията имат нужда от вода, слънце и хранителни елементи, за да се развиват правилно, да плододават богато и да цъфтят обилно.

ПОЧВАТА е първата стъпка към здрава, богата и красива градина. Торфените субстрати на Лактофол осигуряват оптимална среда за правилно развитие на растенията.

За богата реколта и обилен цъфтеж, растенията имат нужда от специфични хранителни елементи. В домашни условия всички растения имат нужда от редовно подхранване. При градинските растения, използването на торове е препоръчително за набавяне на необходимите макро и микро елементи за плододаване и цъжтеж.

За най-добри резултати, торете растенията всеки 7-14 дни по време на растежа им.

Няколко съвета при отглеждане на краставици:

Краставиците на открито могат да се отглеждат, както ранно, така и средно късно.
Изборът на почва е много важен. Добре е почвата да бъде плодородна и богата на хранителни вещества. Трябва да се избягват песъчливи и тежки почви, т.като те не са подходящи за отглеждане на краставици. В такива почви много често растенията загиват.
Когато садим краставиците на открито трябва да съобразим мястото. Добре е изложението да е южно или югоизточно, да не са изложени на продължителни и сухи ветрове. Ветровете пречат на цялостното развите на краставиците.
Трябва да поливаме краставиците - редовно и в не голями количества. Засушаването по време на цъфтежа и плододаването е нежелателно, това води до окапване на цветовете, деформиране и нагарчане на плодовете.
Краставицата се нуждае от торене с различни органични и минерални торове, т. като тя расте бързо, а и кореновата система е слабо развита. Краставиците в млада възраст трябва да се торят в малки количества за подхранване. При правилна грижа за вашите растения, ще се радвате на вкусни краставици в продължение на 2-3 месеца!